¨Houby na smetaně

Potřebné ingredience
žampiony: 200 g
máslo: 150 g
smetana: 1
česnek: 1 stroužek
šťáva citrónová
houby: 200 g
Postup přípravy
Na hluboké pánvi rozpustíme máslo a nakrájené čerstvé houby osmažíme. Poté přidáme nakládané houbičky a vše promícháme. Houby zalijeme čerstvou smetanou a chvilku povaříme.
Na závěr směs ochutíme solí, utřeným česnekem a citronovou šťávou. Celou směs ještě jednou důkladně promícháme a povaříme asi 5 minut. Houby se hodí jako skvělá příloha k pečeným masům a nebo se jedí i samotné s čerstvým pečivem nebo s novými bramborami.

Krok 1:
Žampiony oloupeme a nakrájíme na čtvrtinky ( to samé provedeme i s čerstvými lesními houbami). Pokud budeme používat naložené kyselé houbičky, nejprve je slijeme a necháme okapat

Krok 2:
Na hluboké pánvi rozpustíme máslo a nakrájené čerstvé houby osmažíme. Poté přidáme nakládané houbičky a vše promícháme. Houby zalijeme čerstvou smetanou a chvilku povaříme.

Krok 3:
Na závěr směs ochutíme solí, utřeným česnekem a citronovou šťávou. Celou směs ještě jednou důkladně promícháme a povaříme asi 5 minut. Houby se hodí jako skvělá příloha k pečeným masům a nebo se jedí i samotné s čerstvým pečivem nebo s novými bramborami.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé